Pobednica 2016 FIA reli šampionata za žene, Catie Munnings, predstavljena je kao ambasador Peugeot brenda za Englesku, a Peugeot je tim povodom predstavio novu seriju modela 208 nazvanu Peugeot 208 Black Edition !

 

Prošle godine, Catie je sa svojih 18 godina postala prva Britanka koja je osvojila Evropsku Reli titulu u poslednjih 50 godina. Iako je počela se takmičenjem krajem 2015. godine, pobedama u Belgiji i Latviji obezbedila je sebi šampionsku titulu u automobilu čije ime je Peugeot 208 R2.

 

 

Zahvaljujući njenim uspesima, ali i dostignuća PEUGEOT Reli Akademije, francuski brend odlučio je da predstavi novi Peugeot 208 Black Edition.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nova verzija modela 208 izdvaja se od standardne svojom jedinstvenom paletom koja je dsotupna u tri boje: Nera Black, Bianca White i Hurricane Grey. Sjajno crni naplatci od 16 inča sa belim detaljem kao i crni poklopci retrovizora doprinose eksterijeru ovog mališana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogonska jedinica je pouzdani 1.2 litarski PureTech benzinski agregat od 82 KS koji je proglašen motorom godine u 1.0 L-1.4 L kategoriji.