Pet meseci nakon merenja na štopericu na najspektakularnijem brdu u Koloradu, 208 T16 Pikes Peak se vratio u žižu javnosti nakon osvajanja dve internacionalne nagrade Autosportov Reli Auto Godine i Top Gir Trkački Auto Godine.

13-12-06-img-03Vreme Sébastien Loeb-a od 8m 13.878s na popularnom Pikes Peak pravcu u Koloradu u Peugeot 208 T16 Pikes Peak-u zauzelo je sve motosport naslovne strane 30. juna. Zverski oblik automobila, odnos ogromne snage i težine 1:1 (875hp, 875kg) i paket performansi koji se meri sa Formulom 1 (ako ne i superiorniji), rasplamsali su maštu navijača, naručito zbog činjenice da je dizajniran za samo četiri meseca u Peugeot Sport’s Vélizy centru blizu Pariza. Nevervatni izazov sa kojim se suočio francuski tim u 2013. godini nije ostao nezapažen kako kod publike tako i kod stručne javnosti.

Prošle nedelje, auto je nagrađen na Autosport Awards godišnjoj gala večeri, koja okuplja krem motosporta – 208 T16 Pikes Peak je dobio nagradu ‘Rally Car of the Year’. Samo nekoliko dana kasnije, na jednako popularnoj ceremoniji ‘Top Gear Awards’ dodeljena je nagrada ‘Race Car of the Year’, još jedna prestižna nagrada u svetu motosporta.

13-12-06-img-02Bruno FAMIN (direktor, Peugeot Sport): “Vrlo smo počastvovani i ponosni na ove dve nagrade koje smo dobili. Pikes Peak brdo u junu je bilo neverovatno iskustvo i tada smo shvatili koliko smo privukli pažnju medija i javnosti. Nagrade koje smo dobili nam predstavljaju veliku satisfakciju i želim da uživam u ovim momentima zajedno sa svim članovima tima koji su uložili svoje srce i dušu radeći svakodnevno na ovom projektu.